Together with two leading Kenyan universities a new highschool curriculum will be developed. This curriculum will include vital subjects like sports, hygiene, ICT and entrepreneurship; subjects needed for a safer and healthier life and to enable participation in modernized society. The curriculum will be offered to every girls’ school in Kenya. Schools that adopt the curriculum will be given the Lornah Kiplagat label and all girls in these school will be able to apply for admission to the Lornah Kiplagat Sports Academy.

Sport

Mens sana in corpore sano; Een gezonde geest in een gezond lichaam. Sporten is niet alleen belangrijk voor fysieke gezondheid, het geeft studenten ook zelfvertrouwen en leert ze samen te werken om hun doelen te bereiken.

Hygiëne

Een van de belangrijkste vaardigheden om te voorkomen dat men ziek wordt is persoonlijke hygiëne. Daarom nemen wij deze les op in ons curriculum. We brengen kinderen het belang van hygiëne bij, hoe ziekten zich verspreiden en hoe dit te voorkomen.

ICT

ICT is zich langzaam aan het ontwikkelen op het platteland van Kenia. Voor de toekomstige vrouwen van dit land is het daarom belangrijk dat wij hen wegwijs maken binnen de moderne technologie om zo – onder andere – te communiceren, te bankieren en te zoeken naar informatie.

Ondernemerschap

Kennis maakt sterk. Maar het kunnen toepassen van deze kennis bij het opzetten van een eigen bedrijf maakt sterker. Of dit nu een groot of klein bedrijf is, een succes maken van je eigen onderneming is een essentiële vaardigheid om jezelf te kunnen onderhouden.