Helaas bestaat er in de huidige onderwijssituatie een groot verschil tussen de kennis die kinderen opdoen op middelbare scholen en wat er van hen wordt verwacht op (internationale) universiteiten. De Lornah Kiplagat Sports Academy zal de brug vormen tussen de al opgedane kennis en de kennis die nodig is om in aanmerking te komen voor Universitair onderwijs. Op de Academy zullen we daarvoor verschillende lessen aanbieden waaronder: Internationale cultuur en gebruiken, sociale en communicatieve vaardigheden, ICT en efficiënt plannen.

Voor meisjes

De Lornah Kiplagat Sports Academy richt zich in het bijzonder op meisjes, omdat zij de moeders van morgen zijn. Zij zullen de kennis die ze opdoen overdragen aan hun kinderen; op die manier zal de volgende generatie opgroeien met een nieuw beeld van de wereld om hen heen en zullen zij sterker in hun schoenen staan.

70% van de meisjes die worden geselecteerd voor de Academy leven op dit moment in kansarme gezinnen. Zonder de Academy zullen zij waarschijnlijk nooit de kans hebben om na de middelbare school te studeren. 30% van de studenten zullen betalen voor het onderwijs; ze hebben het talent, de vaardigheden en de ambitie om een internationale carrière na te jagen en willen daarin de eerste stap zetten door voorbereidend onderwijs te volgen aan de Academy.

Het programma

Het onderwijs aan de Academy zal zes tot acht maanden in beslag nemen. Studenten volgen in deze periode niet alleen lessen, maar doen ook mee aan een intensief sportprogramma. In dit programma wordt training in volleybal, atletiek, volleybal en basketbal aangeboden. De meisjes zullen hiernaast studeren voor SAT I, SAT II en TOEFL examens, allen nodig om zich aan te melden voor Amerikaanse of andere internationale universiteiten. In combinatie met het intensieve sportprogramma zullen ze aan het eind van de Academy wellicht in aanmerking komen voor een studiebeurs. De meisjes die niet in aanmerking komen voor een studiebeurs kunnen ervoor kiezen om aan een Keniaanse universiteit te gaan studeren of een eigen bedrijf te starten. Als zij voor dit laatste kiezen zullen wij ze coachen samen met de Moi University Business School.

Kenia heeft de Academy nodig

De economie van Kenia wordt door vrouwen gedragen. Dit is een nationaal geaccepteerd en bewezen feit: Als vrouwen meer toegang krijgen tot de arbeidsmarkt ontstaat er diversiteit binnen bedrijven en het zijn de vrouwen die geld productief maken. Door de vrouwen van morgen te onderwijzen zal het land een grote stap vooruit maken. Minder armoede en een betere toekomst. De Academy zal ook op sociaal gebied ingrijpende verandering teweegbrengen; het zal niet alleen studenten aantrekken maar ook werknemers, sponsoren en bedrijven. Het wordt een connectie tussen middelbare scholen, universiteiten en bedrijven over de hele wereld.